Comuniştii au depus flori la monumentul lui Lenin

Deputaţi comunişti şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova  au depus joi, 7 noiembrie, flori la monumentul revoluţionarului rus Vladimir Ilici Lenin, de la Moldexpo, cu prilejul aniversării Revoluţiei din octombrie. În cadrul evenimentului, deputaţii comunişti au dat citire unei declaraţii în care solicită coaliţiei de guvernare să demită Guvernul până pe 21 noiembrie şi să declare alegeri parlamentare anticipate. În caz contrar, PCRM îşi va aduna simpatizanţii din toate colţurile ţării la o manifestaţie de amploare, transmite IPN.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că Revoluţia din octombrie şi astăzi creează panică pentru unii, iar pentru alţii aduce speranţa într-un viitor mai bun. „Revoluţia din octombrie a anulat împărţirea popoarelor în bogate şi sărace şi a dat cea mai puternică lovitură asupra naţionalismului. Iată ce înseamnă o revoluţie adevărată. Iată ce însemnă adevăraţi revoluţionari”, a spus Vladimir Voronin. „Suntem obligaţi să continuăm practica eroilor Revoluţiei din octombrie şi să avem o luptă zilnică împotriva naţionalismului şi trădării”, a mai spus liderul PCRM.

Simpatizanţii PCRM care au venit cu flori la monumentul lui Lenin spun că 7 noiembrie trebuie să fie declarată zi de sărbătoare. Potrivit lor, tot ce s-a construit şi s-a făcut în perioada comunistă este furat de actuala guvernare. De aceea, este de datoria celor care au în memorie perioada socialistă să apere Republica Moldova de trădători şi duşmani. „Lenin a făcut totul ca oamenii simpli să trăiască bine, să aibă studii şi locuri de muncă şi este păcat să nu fie omagiat la justa sa valoare”, a spus o pensionară din Chişinău.

Revoluţia din octombrie mai este numită şi Revoluţia bolşevică, 1917. A fost o lovitura de stat prin care bolşevicii au preluat puterea cu forţa de la guvernul Kerenski.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.