Comunicat de presă

La 10 octombrie 2024, în cadrul Castel Mimi Wine Resort, a avut loc Forumul pentru reducerea riscului de dezastre cu tematica “Perspective de dezvoltare a turismului în raionul Anenii Noi”

Forumul a fost condus de Cristina Frolov, Președinta Fundaţiei Constantin Mimi, leader ales în cadrul acestuia, iar printre cei 25 de participanţi s-a numărat conducerea raionului Anenii Noi, primari ai satelor din regiune, directori ai Grupurilor de Acţiune Locală (GAL), societatea civilă și mediul de afaceri.

În cadrul ședinței, unanim, a fost aprobată o rezoluţie prin care participanţii cer autorităţilor raionale aprobarea unui buget dedicat dezvoltării turismului în regiune. Documentul urmează să fie depus la Consiliul Raional Anenii Noi. Totodată, cei prezenţi la întrunire au solicitat o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Culturii, pentru a sublinia importanța demarării programelor de dezvoltare în satele din raionul Anenii Noi.

De menționat că Proiectul “Perspective de dezvoltare a turismului în raionul Anenii Noi” este finanțat de consorțiul STRIVE - AFD - Agence Franc‌aise de De‌veloppement și cofinanțat de USAID Moldova, implementat de Acted Moldova și partenerii săi: BSF și IMPACT.

Fundația Constantin Mimi a fost fondată în anul 2016 și are următoarele obiective majore de activitate: promovarea valorilor culturale naționale și a patrimoniului, contribuția la dezvoltarea regională sustenabilă, suport persoanelor defavorizate, suport pentru tineri, promovarea democrației și respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

Cu respect, 

Fundaţia Constantin Mimi

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.