Comunicat de presă

JEF-Moldova - Tinerii Europeni Federalisti (JEF din franceza Jeunes Europeens Federalistes) este o organizatie non-guvernamentala, membra deplina a ONG-ului JEF Europe, care are peste 30 de filiale in majoritatea statelor Europene.

JEF Moldova este o organizatie pro-Europeana de tineret entuziasti si dinamici care cred ca Europa este viitorul nostru si care si-au asumat responsabilitatea de a contribui la prosperarea tarii. Neafiliata niciunui partid politic, JEF-Moldova, prin activitatile sale nationale si internationale, incearca sa aduca Europa mai aproape de cetateni si vice versa.

Prin activitatile organizatiei se urmaresc urmatoarele scopuri:

  • promovarea ideii de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana;
  • sustinerea ideii de creare, NU a unei federatii in cadrul Moldovei, ci a unei Federatii Europene, primul pas spre pace si o federatie a lumii, pentru o societate federala mai libera, mai corecta si mai democratica;
  • asigurarea unei democratii internationale prin stabilirea sistemelor federale in Europa si in lumea intreaga;
  • informarea populatiei Republicii Moldova despre Uniunea Europeana si Institutiile Europene.

Proiectele implimentate/ de implimentat in anul 2013:
 

  1. Youth Diplomacy Session, Sesiunea I – scopul general al proiectului este informarea tinerilor despre activitatea ambasadelor si a misiunilor diplomatice in Republica Moldova, impactul acestora în procesele socio-culturale din societate, precum și oportunitatile de colaborare a lor cu tinerii din RM. Proiectul s-a soldat cu vizitarea a 5 misiuni diplomatice, inclusiv Delegatia UE in RM.
     
  2. Eastern European Training Days (iulie 2013) – proiect international, organizat impreuna cu JEF-Norway si JEF-Belarus,  care are scopul de a construi o platforma de cooperare intre organizatiile pro-Europene a celor 6 tari participante; crearea unor oportunitati de colaborare intre ONG participante; dezvoltarea abilitatilor necesare pentru a conduce cu success o organizatie etc.
     
  3. Proiectul “Beneficiile Tinerilor in Procesul de Integrare Europeana “, editia  II-a  – un proiect national, sponsorizat de Ministerul Tineretului si Sportului al doilea an consecutiv, ce prevede deplasarea in 10 comunitati din RM si informarea tinerilor cu privire Uniunea Europeana si Institutiile Europene, beneficiile tinerilor din proiectele lansate de UE pe parcursul anilor, efectuarea unui workshop “Avantajele/dezavantajele integrarii RM in UE” etc.

*La fiecare din aceste vizite participa si cite un delegat al Ministerului Afacerilor Interne si Integrarii in UE.

28 iunie 2013

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.