Compensații pentru bunurile confiscate, oferite victimelor represiunilor politice

Ministerul Finanțelor va aloca autorităților publice locale, din mijloacele prevăzute în bugetul de stat, peste 9 milioane de lei pentru restituirea valorii bunurilor confiscate, prin achitarea compensațiilor persoanelor supuse represiunilor politice și ulterior reabilitate. Beneficiari vor fi 93 de persoane din 16 autorități publice locale, transmite IPN.

Potrivit deciziei Guvernului din 5 iunie 2007, restituirea valorii bunurilor confiscate prin plata compensațiilor, se face pentru acele bunuri, care au fost distruse sau nu pot reabilitate, în baza cererilor beneficiarilor. Dacă valoarea bunurilor nu depășește 200 mii lei, plata compensației poate fi reeșalonată pe o perioadă de trei ani, iar dacă e mai mare de 200 mii lei, reeșalonarea este prevăzută pe o perioadă de 5 ani.

Astfel, suma prevăzută în Hotărârea de astăzi, 23 august, include tranșa a V-a a compensațiilor pentru persoanele, cărora compensațiile le-au fost stabilite în 2013, tranșa a patra pentru persoanele, cărora compensația le-a fost stabilită în 2014 și tranșa a treia pentru persoanele, cărora compensația le-a fost stabilită în 2015.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.