Comisia Pre-Vetting reia evaluare a 21 de candidați la funcții în CSM și CSP

Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților pentru funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor anunță că reia evaluarea a 21 de candidați după ce Curtea Supremă de Justiție a admis contestațiile acestora prin deciziile emise pe 1 august, transmite IPN.

Comisia Pre-Vetting menționează că, după examinarea deciziilor Curții Supreme de Justiție, a elaborat și aprobat mai multe amendamente la regulamentul său de organizare și funcționare, astfel încât să corespundă rigorilor noului proces. Pentru a aborda problemele invocate de Curtea Supremă de Justiție, în cadrul evaluării reluate Comisia poate trimite candidatului întrebări și solicitări de documente în măsura în care acestea sunt necesare pentru a clarifica aspectele care derivă din hotărârile Curții.

Dacă dubiile legate de un candidat nu vor fi astfel înlăturate, candidatul va primi de la Comisie o notificare a faptelor și dubiilor serioase cu privire la integritatea sa etică sau financiară. Candidații pot răspunde în scris la notificarea Comisiei, în timp ce audierile nu vor fi obligatorii.

Se anticipează că evaluarea reluată a celor 21 de candidați ar putea fi finalizată în câteva luni, având în vedere necesitatea asigurării unei analize complete a tuturor faptelor relevante.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.