Comercianţii nemulţumiţi de reconstrucţiile din Piaţa Centrală protestează

Circa 100 de comercianţi din Piaţa Centrală au protestat marţi dimineaţa, 14 mai, în faţa Primăriei capitalei, nemulţumiţi fiind de lucrările de reconstrucţie care vor începe la 25 mai în piaţă. Oamenii spun că trebuie să elibereze tarabele şi că vor rămâne fără locuri de muncă, transmite IPN.

Un protestatar afirmă că în sectorul în care se vând obiecte din metal va fi construit un centru comercial şi că autorităţile le propun să vândă la alte tarabe, care însă sunt deja ocupate. „Dacă vor să construiască ceva, avem şi noi propuneri, să facă acoperişul, mesele şi va fi ordine cum e şi în alte secţii. Sunt magazine multe construite în piaţă, dar oamenii vând tot afară, fiindcă nu intră nimeni în magazine şi arenda e mult mai mare”,  susţine comerciantul.

Un alt protestatar a spus că magazinele construite în piaţă au taxe de arendă mari. „În locurile pe care ei le construiesc vor putea să lucreze doar 50 de oameni, restul  vor rămâne fără lucru”, spune protestatarul.

Solicitat de IPN, directorul interimar al întreprinderii municipale „Piaţa Centrală”, Veaceslav Balan, a spus că oamenii trebuie să elibereze locurile de muncă pe o perioadă de 3-4 luni, cât vor dura lucrările de reconstrucţie, după care se vor putea întoarce. „Vom reconstrui o porţiune din sectorul meşteşugăresc, care se află în stare deplorabilă. De asemenea, vrem să oferim locuri pentru persoanele care vând lactate în stradă şi, posibil, să facem şi un pavilion pentru vinderea cărnii”, a menţionat Balan.

El a mai spus că în piaţă sunt 170 de locuri libere, unde vor putea vinde comercianţii strămutaţi  pe perioada reconstrucţiilor. Taxele de arendă nu vor creşte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.