Cod galben: Crește nivelul apei în râul Nistru

Hidrologii au emis avertizare cod galben în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk până la 1500 m3/s. Se prognozează că în perioada 17-21 aprilie, în râul Nistru, pe sectorul localităților Naslavcea-Dubăsari, va continua creșterea nivelului apei cu 1,5-2,5 metri, transmite IPN.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează populația să fie prudentă. În locurile joase este posibilă ieșirea apei în luncă.

În legătură cu timpul ploios, se prognozează că și în râul Prut, pe sectorul localităților Criva- Costești, va continua creșterea nivelului apei cu 10-30 de centimetri.

Pe celelalte sectoare ale râului Nistru și Prut regimul hidrologic nu se va schimba esențial.

Pentru ziua de astăzi și pentru cea de mâine rămâne în vigoare avertizarea cod galben de schimbare bruscă a vremii. În legătură cu deplasarea unui ciclon în apropierea teritoriului țării, caracterul vremii se va schimba brusc: vor cădea ploi, în raioanele de nord și centrale puternice (15-45 l/m2), miercuri ziua izolat la sud cu descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, pe 17 aprilie cu precădere în raioanele de sud-est, iar pe 18 aprilie izolat pe teritoriul țării, cu viteze de până la 15-18 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-10 grade Celsius.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.