Coaliţia de guvernare invită la dialog forţele proeuropene din Parlament

Consiliul Coaliţiei de Guvernare îşi doreşte o implicare mai largă în implementarea Acordului de Asociere cu UE şi invită  la dialog toate forţele proeuropene din Parlament. Decizia s-a luat la reuniunea din 19 iulie, organizată cu scopul de a evalua stadiul de realizare a obiectivelor pe plan legislativ şi executiv, dar şi pentru a planifica acţiunile ce urmează, pe termen scurt, mediu şi lung, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al secretariatului Coaliţiei de guvernare, reprezentanţii acesteia consideră că obiectivul acestui dialog ar urma să fie identificarea celor mai bune posibilităţi de colaborare constructivă în scopul modernizării Republicii Moldova, pentru a asigura un viitor prosper tuturor cetăţenilor ţării.

Agenda şedinţei a mai inclus subiecte ce vizează finalizarea implementării Foii de parcurs privind reformele prioritare, proiectul legii integrităţii, proiectul legii cadru privind subvenţionarea în agricultură, proiectul de lege referitor la revizuirea unităţii convenţionale şi a amenzilor, necesitatea unor consultări suplimentare pe marginea iniţiativelor legislative vizând domeniul audiovizualului, precum şi alte chestiuni.

În plan politic, Coaliţia de guvernare a discutat necesitatea de a consolida eforturile întregii societăţi în sprijinul proiectului european al Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.