CO va informa Parlamentul despre expirarea mandatelor a trei membri

Consiliul de Observatori (CO) al compania publice „Teleradio-Moldova” urmează să informeze legislativul despre expirarea mandatelor a trei membri. Un punct în acest sens a fost introdus pe ordinea de zi a Consiliului şi urmează a fi examinat la şedinţa de joi, 12 mai.

Este vorba despre mandatele membrilor Petru Grozavu, Larisa Călugăru şi Doina Deleu, care este şi preşedinta Consiliului. Solicitată de IPN, Doina Deleu a declarat că deşi mandatele expiră în luna octombrie, a decis să introducă acest punct pe ordinea de zi, deoarece se doreşte informarea din timp a legislativului despre expirarea mandatelor.

Potrivit Doinei Deleu, anterior CO informa Parlamentul cu o lună înainte de expirarea mandatului de membru şi din cauza agendei încărcate, legislativul nu reuşea să numească la timp noii membri. Ulterior, acest fapt ducea la blocarea activităţii Consiliului. Preşedinta CO a menţionat că procedura de numire a noilor membri e de durată şi din această cauză se doreşte includerea din timp pe ordinea de zi a Parlamentului a subiectului privind numirea noilor membri.

Mandatul membrului Consiliului de Observatori durează 4 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.