Casa Naţională de Asigurări Sociale fost distinsă la Stockholm cu premiul „Asigurarea accesului lucrătorilor migranţi la prestaţiile de securitate socială, prin intermediul acordurilor în domeniul securităţii sociale”. Premiul Asociaţiei Internaţionale pentru Securitate Socială a fost acordat luni, 18 aprilie, în cadrul Forumului regional de securitate socială pentru Europa, transmite IPN cu referire la pagina electronică a CNAS.
În cadrul Concursului pentru Practică Bună în Domeniul Securităţii Sociale, care are loc la fiecare trei ani, au fost depuse 71 de cereri, din 27 de organizaţii din 19 ţări. În acest an, tema principală a Forumului internaţional s-a referit la cele mai importante inovaţii din sistemele de securitate socială. De asemenea, tematica Forumului s-a axat şi pe cele mai bune practici, care ilustrează angajamentul instituţiilor europene de protecţie socială la standarde ridicate.
Forumul regional de securitate socială pentru Europa a devenit o importantă platformă pentru administratori şi manageri de nivel superior, politicieni şi experţi, care au avut posibilitatea de a face schimb de informaţii şi de a analiza starea de securitate socială şi administrare în Europa.
La etapa actuală, Republica Moldova este parte a 16 convenţii internaţionale în domeniul securităţii sociale. Acorduri bilaterale sunt semnate cu mai multe state, printre care: România, Rusia, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Belgia etc. La etapa de negocieri se află acordurile cu Letonia, Turcia şi Israel.
Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova a devenit membru deplin al Asociaţiei Internaţionale pentru Securitate Socială în anul 2004. Din decembrie 2010 preşedinta CNAS ,Maria Borta, a fost aleasă în calitate de membră al Biroului ISSA pe o perioadă de trei ani. Calitatea de membru al Asociaţiei permite CNAS să participe la lucrările tuturor întrunirilor internaţionale legate de problemele securităţii sociale şi asigurării cu pensii. De asemenea, acest statut permite instituţiei stabilirea unor relaţii de parteneriat cu organizaţii similare şi implementarea practicilor performante ale sistemelor de pensii din ţările dezvoltate.