CNAS împarte 3400 de bilete la sanatoriu. Beneficiarii plătesc doar 20% din cost

3452 de bilete de tratament în sanatoriile din țară au fost achiziționate în anul curent pentru persoanele asigurate. Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că în aceste scopuri s-au cheltuit 29,9 milioane de lei.

Ofertele sunt pentru sanatoriile: „Struguraş” din satul Cocieri, raionul Dubăsari, „Bucuria Sind”, orașul Vadul lui Vodă, „Nufărul Alb”, orașul Cahul, „Codru”, din comuna Hârjauca, raionul Călăraşi, și Stațiunea balneară „Dnestr”, orașul Camenca, transmite IPN.

Pentru entitățile economice în care există organizație sindicală primară biletele de tratament balneosanatorial se transmit Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova pentru a fi repartizate organizațiilor sindicale, iar pentru entitățile economice în care nu există organizație sindicală primară, biletele se obțin prin intermediul structurilor teritoriale ale CNAS.

Până acum 925 de bilete au fost transmite către Confederația Națională a Sindicatelor şi 1383 bilete au fost transmite către structurile teritoriale ale CNAS. Suplimentar, pentru trimestrul IV al anului curent vor mai fi transmite 1144 de bilete.

Lista entităților care au dreptul de obținere a biletelor de tratament în anul 2024 este publicată  pe pagina oficială a CNAS www.cnas.gov.md, compartimentul „Alte prestații Sociale”, rubrica „Bilete de tratament ”, subrubrica „ Bilete de tratament pentru persoanele asigurate ”.

Biletul pentru tratament balneosanatorial se acordă persoanei asigurate o dată la 3 ani. Beneficiarul va achita 20% din costul biletului direct în casieria sanatoriului (în medie 1740 lei). Cota de 80% din costul biletului este acoperită din contul bugetului de asigurări sociale de stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.