CNA audiază fondatorii Fundaţiei Liceului „Mircea Eliade”

Doi dintre fondatorii Fundaţiei Liceului „Mircea Eliade” din capitală au fost citaţi să se prezinte marţi, 21 ianuarie, la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) pentru explicaţii în cadrul investigaţiei pornite pe faptul colectării de plăţi neoficiale de la părinţii elevilor. Alte trei persoane au fost citate pentru miercuri, 23 ianuarie, transmite IPN cu referire la o informaţie a CNA.

Săptămâna trecută, mai mulţi părinţi au scris pe reţelele de socializare că trebuie să plătească 3100 de lei, taxa de studii, şi alte 3 mii de lei în fundaţia liceului. CNA informează că două plângeri privind colectarea de plăţi neformale la liceul menţionat au fost depuse şi la Procuratura sectorului Buiucani.

Şi Ministerul Educaţiei a iniţiat o anchetă. Oficialii au reiterat că părinţii nu pot fi obligaţi să achite anumite plăţi în favoarea instituţiilor de învăţământ, iar implicarea managerilor instituţiilor în procesul de colectare şi administrare a donaţiilor provenite din alte surse decât cele bugetare este interzisă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.