Clinica Repromed este falimentată intenționat prin intermediul firmelor căpușe, declarații

SRL „Repromed”, una dintre cele mai importante instituții medicale private din Republica Moldova, se află în prag de faliment din cauza ilegalităților și actelor de corupție comise de către actuala administrație. O spune Cristina Moșin, asociat SRL „Repromed”. Potrivit ei, falimentarea intenționată are loc prin intermediul firmelor căpușe care ar aparține actualei administrații, controlate de către „clanul Hotineanu”.

„Actuala administrație este controlată de clanul Hotineanu – Hotineanu Alina – co-fondator 50%, Hotineanu Adrian – soțul ei și director medical, Lîsîi Lidia – mama Alinei Hotineanu și administrator și Lîsîi Dorin, director executiv”, a declarat Cristina Moșin într-o conferință de presă la IPN.

Potrivit ei, falimentarea intenționată a SRL „Repromed” a început în vara anului 2021, când tatăl ei, profesorul Veceaslav Moșin, a anunțat retragerea din companie din cauza problemelor de sănătate cauzate de consecințele COVID-19 și ulterior a cancerului de piele.

Cristina Moșin susține că, în virtutea ofertelor făcute, familia Hotineanu a refuzat să cumpere cota sa parte de 50% din SRL „Repromed” și a împiedicat înstrăinarea acesteia terțelor, amenințându-l pe tatăl ei că îl vor deposeda de cota parte și îl vor elimina din afacere. „Respectiv, având grave probleme de sănătate și pentru că nu mai putea ține piept acestor presiuni, a decis să doneze cota sa parte de 50% celor apropiați – moment de la care s-a intensificat atacul asupra profesorului Veaceslav Moșin și a noastră, a noilor asociați, prin fabricarea dosarelor penale care, într-un final, au fost clasate”, a notat asociata.

De asemenea, ea spune că au fost inițiate și dosare civile neîntemeiate cu scopul de a crea blocaje la SRL „Repromed” și pentru a sustrage veniturile companiei prin companiile căpușe – SRL „AIDMED”, SRL „Reconstruct Civil” și SRL „Z-Medizine”. „Recenta schemă de falimentare a SRL „Repromed” de către clanul Hotineanu este simplă – imitarea activității SRL „Repromed” prin obținerea în mod fraudulos a actelor permisive, cu același gen de activitate de aceleași persoane afiliate pentru SRL „AIDMED”. Același asociat, Hotineanu Alina, același administrator Lîsîi Lidia, mama Alinei Hotineanu, și același contabil Pavlov Svetlana. Este vorba și despre acapararea ilegală de către SRL „AIDMED” a sediilor închiriate SRL „Repromed” – clinii „Repromed” de pe bulevardul Cuza Vodă, 29/1 și a spitalului „Repromed+” de pe strada Valea Crucii, 19, prin transmiterea în locațiune a spațiilor SRL „Repromed” fără acordul proprietarilor locatori”, a declarat Cristina Moșin.

Ea acuză și cesionarea ilegală și gratuită a brandului „Repromed” către SRL „AIDMED”, fără acordul asociaților pentru a induce în eroare consumatorii cu privire la faptul cine prestează serviciile și de a justifica încasarea veniturilor pe această căpușă. De asemenea, potrivit ei, are loc sustragerea veniturilor rezultate din serviciile prestate de către angajații SRL „Repromed”, folosind imaginea, personalul, spațiile, echipamentul și bunurile companiei, unde cheltuielile sunt suportate de către SRL „Repromed, iar veniturile sunt sustrase pe SRL „AIDMED”. „Astfel SRL „AIDMED”, afacerea de succes a clanului Hotineanu, de care nimeni nu a auzit, a permis însușirea de către Hotineanu Alina în calitate dividende în anul 2022 a unei sume fabuloase de aproape 72 de milioane”, a mai spus Cristina Moșin.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.