Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova este modificat

Zece grupe mari de ocupaţii, divizate în 96 de subgrupe, au fost incluse în structura   Clasificatorului ocupaţiilor din Republica Moldova, printr-o decizie aprobată de Guvern. Ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, a spus că este un prim pas spre elaborarea unui nou clasificator, menit să-l substituie pe cel care este în aplicare din 1998 şi care în multe privinţe este depăşit, transmite IPN.

„Necesitatea elaborării noului clasificator este determinată de apariţia unor noi ocupaţii, urmare a schimbărilor intervenite în structurile economico-sociale, introducerii tehnologiilor noi, a activităţii de cercetare-dezvoltare”, a menţionat ministrul.

Potrivit Valentinei Buliga, clasificatorul va fi obligatoriu pentru organele administraţiei publice centrale şi locale, pentru toate unităţile, indiferent de forma de proprietate, pentru organizaţiile patronale şi sindicale etc. la completarea documentelor în care se cere precizarea ocupaţiei. Totodată, clasificatorul  în varianta nouă va şi un instrument util în studierea fenomenelor demografice şi a tendinţelor pe piaţa muncii, a mai spus ministrul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.