Clădirea companiei „Teleradio-Moldova” a fost vandalizată

Clădirea companiei publice „Teleradio-Moldova” a fost vandalizată noaptea trecută. Ușile de la intrarea în instituție au fost stropite cu vopsea de culoare roșie.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat că acest caz a fost înregistrat de către Inspectoratul de Poliție Centru. În prezent se întreprind măsuri pentru identificarea făptașilor.

Poliția a anunțat vineri că au fost reținute două persoane instruite la Moscova și remunerate cu sume mari de bani pentru a vandaliza instituțiile statului din Republica Moldova, cu scop de destabilizare. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani, prins în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, și unul de 20 de ani, reținut în adiacentul Parlamentului. În prima tentativă de vandalizare, un grup de oameni a aruncat cu vopsea la intrarea în clădirea Ministerului muncii și protecției sociale. La scurt timp, același lucru s-a întâmplat la Guvern.

Vineri au urmat o serie de percheziții la domiciliile a patru persoane, unde au fost ridicate mai multe cutii de vopsea, mănuși, cartele, carduri, acte de identitate, care confirmă deplasările acestora în Federația Rusă, precum și alte obiecte care pot servi drept probe în cadrul cauzei penale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.