Civic Fest 2015 – Moldova pentru Cetăţeni, Moldova pentru Tine!

COMUNICAT DE PRESĂ

Chișinău, 9 septembrie 2015

Cea de-a a treia ediţie a Festivalului Internaţional ”CIVIC FEST: Moldova pentru cetăţeni” va reuni, pe 24 şi 26 septembrie 2015, pe o platformă unică cele mai active ONG-uri, proiecte demne de urmat şi parteneri generoşi
într-un dialog civic, schimb de bune practici şi idei inovatoare – toate în beneficiul cetăţenilor.

Ediţia 2015 a festivalului se va desfăşura pe 24 septembrie, la Muzeul Naţional de Artă, Chişinău, str. 31 August 1989, 115, orele 09.00-18.00, iar pe 26 septembrie, la Teatrul în aer liber, Rezervaţia culturală Orheiul Vechi, Butuceni, orele 11.00-18.00.

Vino să afli tot ce merită să ştii despre: antreprenoriatul social şi integrarea socială, participarea femeilor şi leadership, securitatea alimentară şi de mediu, plus activismul social cu implicarea tinerilor, dar şi să-i cunoşti pe cei mai influenţi reprezentanţi ai sectorului asociativ din Moldova. 


Festivalul CIVIC FEST reprezintă o platformă de promovare a bunelor practici şi iniţiative de succes, care vin sa impulsioneze schimbările pozitive în domeniile social, economic şi politic ale Republicii Moldova. Scopul nostru este de a susţine implicarea  actorilor societăţii civile in soluţionarea unor probleme sociale. Civic Fest este important şi pentru a stimula un dialog deschis dintre autorităţile publice, business si organizaţiile non-guvernamentale. Festivalul reprezintă în opinia noastră un spaţiu de promovarea a organizaţiilor societatii civile, a experienţei lor in diverse domenii de activitate”, susţine Sorin Mereacre, preşedintele Fundatiei Est-Europene.

Şi la această ediţie, Programul Civic Fest va fi unul interactiv, productiv şi util! Evenimentul va aduce pe aceeaşi scenă oameni inediţi, proiecte şi idei care schimbă Moldova în fiecare zi şi merită să fie cunoscute de întreaga societate şi în acelaşi timp, ne va delecta şi prin expoziţii de artă, workshopuri de creaţie şi expoziţii handmade cu vânzări şi printr-un concert de muzică în aer liber, astfel ca fiecare participant şă savureze orice clipă cît mai vesel şi interactiv.

„Anul acesta, în premieră, Civic Fest va fi organizat şi în teritoriu, este vorba de comuna Butuceni, Orheiul Vechi. Mergem anume aici pentru că această localitatea este o carte de vizită a ţării şi necesită o încurajare a participării mai active a cetăţenilor în dezvoltarea comunităţii. În special, vom lansa mai multe iniţiative civice menite să protejeze mediul, să conserveze patrimoniul natural şi istoric şi să promoveze cultura ecologică”, menţionează Tudor Ştefan, preşedintele AO Synergetica Eur/Est şi fondatorul festivalului CIVIC FEST.

Participarea la eveniment este gratis, iar înregistrarea poate fi confirmată până pe data de 21 septembrie 2015, la adresa de e-mail: office@civicfest.md sau la tel. 022 24 02 74, mob. 069 783606.

În lista invitaţilor de onoare sunt incluşi reprezentanţi ai instituţiilor de stat şi ai administraţiei publice centrale şi locale, sectorului de afaceri, societăţii civile, comunităţii internaţionale şi diplomatice, experţi independenţi şi mass-media.

Evenimentul este parte integrantă a „Zilelor Societăţii Civile”, organizate în perioada 24-26 Septembrie la Chişinău şi Butuceni, Orheiul Vechi, în parteneriat cu FHI 360/Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova. În cadrul „Zilelor Societăţii Civile” vor fi organizate ateliere de discuţii, sesiuni de networking, concerte, prezentări de organizaţii, interacţiuni cu cetăţenii.

CIVIC FEST 2015 este organizat şi implementat de către Asociaţia Obştească „Synergetica Eur/Est” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, în parteneriat cu FHI 360/Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, Ministerul Mediului al Republicii Moldova, SOIR Moldova, Întreprinderea Socială „Floare de Cireş”, AO „Eco-Răzeni”, Academia Nicolae Dumitrescu, Muzeul Naţional de Artă şi cu susţinerea sponsorului Gas Natural Fenosa Moldova.

Participă şi tu la sărbătoarea oamenilor activi!

Pentru informaţii suplimentare:

Anastasia Volimbovschi
Specialist comunicare
Asociaţia Obştească „SynergEtica Eur/Est”
str.Bucureşti 68, Chişinău, MD-2012

E-mail: office@civicfest.md
Tel: (+373 22) 24 02 74
Mob: (+373) 69783606

E-Mail: office@civicfest.md
www.civicfest.md

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.