Circa 900 de pisici și tot atâția câini de rasă comună vor fi sterilizați gratuit în capitală

Circa 900 de pisici și tot atâția câini de rasă comună, cu stăpân, urmează a fi sterilizați gratuit în capitală până la 1 septembrie anul curent.

Karl Luganov, șef-interimar al Secției control și protecție a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), a precizat pentru IPN că proiectul are drept scop de a preveni înmulțirea necontrolată a populației de câini și pisici și a evita ca patrupezii să ajungă în stradă.

„Unii oameni nu au bani ca să sterilizeze animalele de companie. După ce acești câini și pisici se înmulțesc, sunt aruncați în stradă, iar noi avem probleme, pentru că trebuie să capturăm aceste animale, care deja sunt fără stăpân. E o procedură mult mai costisitoare”, a menționat Karl Luganov.

În cadrul proiectului, animalele de companie vor fi sterilizate, microcipate și vaccinate contra rabiei. De asemenea, va fi eliberat pașaportul veterinar al patrupedului.

Pot accesa aceste gratuități pensionarii sau alte persoane care au un venit modest. „Un stăpân va steriliza cel mult de două animale. Vor fi sterilizate doar femelele”, a specificat responsabilul de la DGLCA.
Solicitarea va fi depusă după îndeplinirea unei anchete pe pagina www.dglca.md, la rubrica „Cerere sterilizare”. Sau la numărul de telefon: (0 22)  99  77  77. În termen de o săptămână de la depunerea solicitării, posesorii de animale vor fi contactați ca să vină să își sterilizeze animalele de companie.

Pentru desfășurarea proiectului în bugetul municipal au fost prevăzuți aproximativ un milion și jumătate de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.