Circa 6 mii de saci de gunoi adunate din preajma râului Bâc și altor bazine

În cadrul acțiunii de salubrizare de sâmbătă, 16 martie, s-au mobilizat peste 1500 de persoane – reprezentanți ai municipalității, ai sectorului asociativ, agenți economici, elevi și alți locuitori ai capitalei. Potrivit Direcției generale locativ-comunală și amenajare, din albiile râului Bâc și altor bazine acvatice au fost colectate circa șase mii de saci cu gunoi, transmite IPN.

Cei mai mulți voluntari, 1150 la număr, au participat la salubrizarea albiei râului Bâc. La salubrizarea albiilor râurilor Durlești, Holbocica și lacului din Șoseaua Muncești au participat în jur de 400 de persoane. În total, au fost evacuate în jur de 90 de rute cu deșeuri. Acțiuni de salubrizare au avut loc și în albiile râulețelor Malina Mică, Țiganca, lacurilor din Parcul Valea Trandafirilor etc.

Acțiunea de sâmbătă s-a desfășurat în contextul Zilei mondiale a apei. Reprezentanții administrației publice locale le-au mulțumit cetățenilor în cadrul ședinței operative de la Primărie, luni, 18 martie.

„Curățenia generală de primăvară” se desfășoară în perioada 4 martie -26 aprilie. Totodată, DGLCA va organiza pe 30 martie, împreună cu asociația obștească „Parcurile Viitorului”, o acțiune de plantare a aproximativ zece mii de arbori. Pentru data de 13 aprilie este preconizată „Curățenia generală a parcurilor”, iar pe 20 aprilie va fi organizată „curățenie generală” în curțile blocurilor locative.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.