Circa 22 de kilograme de droguri, depistate la vamă

Circa 22 de kilograme de substanţă de culoare maro, compresată, presupusă a fi drog, a fost depistată la postul vamal Leuşeni-Albiţa. Potrivit Serviciului Vamal, substanţa se conţinea în mai multe pachete învelite în foi de staniol, dosite într-un compresor cu aer, care era transportat într-un autocar de model înmatriculat în Republica Moldova, transmite IPN.

Ca urmare a măsurilor operative, s-a constat că ar fi vorba de o grupare specializată în transportul ilicit de droguri, care remitea substanţele prin intermediul coletelor neînsoţite, din Spania şi Portugalia spre Federaţia Rusă, Republica Moldova fiind ţară de tranzit.

Mijlocul de transport efectua o cursă specială Portugalia - Republica Moldova şi transporta 24 de pasageri, bagajele acestora şi colete neînsoţite. Pasagerii şi cei trei şoferi au declarat doar bunuri personale. După ce a fost scanat autocarul, în compartimentul marfar al acesteia, a fost depistat un compresor de aer suspect, de model. Ulterior, angajaţii vamali au decis dezasamblarea compresorului.

Substanţa a fost remisă pentru expertizare, în vederea stabilirii exacte. Serviciul vamal anunţă ca va reveni cu detalii după finalizarea anchetei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.