Cinci producători nu respectă condiţiile de producere a cărnii şi mezelurilor

Cinci producători de mezeluri şi carne din Moldova nu respectă cerinţele de producere şi păstrare a produselor. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, din 45 de probe prelevate din unităţile de comerţ din Chişinău şi supuse testărilor de laborator, 8 nu corespund cerinţelor documentelor normative conform indicilor fizico-chimici, transmite IPN.

Conţinutul de fosfor aditiv şi fracţia masică de umiditate depăşeşte cantitatea maximă admisibilă la crenvuşti „cu şuncă” şi parizer „Doctorskaia” produse de SA „Basarabia Nord”; la salam „De Moscova” produs de „Pegas” SRL. Încălcări privind respectarea cerinţelor de producere au fost depistate la salamul „Alex Neosim” şi la salamul „Servelat”, produse de SRL „Alex Neosim”. Totodată au fost depistate neregularităţi la tobă şi la salam „De casă” de SRL „Alcalit”, şi la salamul ”Codru” care este produs de „Cardiax – Plus”.

Inspectorii au efectuat controale şi la unităţile de producere a mezelurilor neconforme. Urmare a prelevărilor de probe repetate de la unităţile respective, doar la „Alcalit” SRL s-a confirmat că mezelurile nu corespundeau cerinţelor normative la fracţia masică de umiditate.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor a eliberat 8 prescripţii de înlăturare a neconformităţilor şi aplicat amenzi în sumă de 77 de mii de lei.

Depăşirea fracţiei masice de umiditate în mezeluri nu este de natură să afecteze  sănătatea consumatorilor, dar poate prejudicia interesele economice ale consumatorilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.