Cinci persoane au fost reținute pentru defrișarea ilegală a pădurilor

Cinci persoane au fost reținute într-un dosar de defrișări ilegale, care au adus prejudicii statului de circa un milion de lei. Faptele au avut loc în lunile septembrie-decembrie, în raioanele Leova, Strășeni, Ialoveni, Orhei, cu implicarea întreprinderilor pentru silvicultură, transmite IPN cu referire la PCCOCS.

Reținuții sunt șefi de ocoale silvice și pădurari. „Pentru crearea unei aparențe de legalitate, în favoarea membrilor grupului infracțional au fost emise acte contabile care însă erau false prin natura lor, precum și au fost întocmite materiale primare cu date incorecte. Defrișările ilegale aveau loc prin depășirea normelor indicate în autorizațiile privind defrișările generale, eliberate de Agenția Moldsilva, se arată într-un comunicat de presă.

Lemnele destinate încălzirii erau vândute agenților economici la prețul de 1000-1200 lei per metru ster, iar aceștia le vindeau consumatorilor finali la prețul de 1800 lei per metru ster. Profitul ilegal obținut era mai apoi împărțit cu angajații întreprinderilor vizate. În cadrul perchezițiilor au fost ridicați 800 000 de lei, care ar fi o parte din profitul ilegal obținut.

Investigațiile continuă și în privința altor persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.