Chișinăul urmărește inițiativa care ar permite Armatei Române să intervină în afara țării

Autoritățile de la Chișinău urmăresc proiectul care ar permite Armatei Române să intervină în afara teritoriului țării pentru a proteja cetățenii români aflați în pericol. Cu un comentariu în acest sens a venit purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, solicitat de presă să comenteze inițiativa Bucureștiului în contextul în care un număr mare de moldoveni sunt și cetățeni ai României, transmite IPN.

„Urmărim îndeaproape evoluțiile care sunt în spațiul regional cauzate de războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Este foarte clar că pe continentul european este un trend general de consolidare a sectorului de apărare, inclusiv țara vecină, România, care este un prieten devotat al Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău, Guvernul, vor urmări această inițiativă, care înțelegem că este în fază de proiect la această etapă, deci urmează pe interior consultări, discuții, iar noi le vom urmări”, a declarat Daniel Vodă într-o conferință de presă.

Potrivit lui, Moldova la fel construiește instituții reziliente care să apere interesele cetățenilor moldoveni în actualul mediu de securitate. „La fel, autoritățile Republicii Moldova au comunicat de fiecare dată transparent cine sunt prietenii țării noastre. De fiecare dată, în acest rând de prieteni, România ocupă un loc special. Autoritățile române la fel au comentat exhaustiv că vor continua să sprijine Republica Moldova pe toate dimensiunile de dialog și de cooperare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al executivului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.