Chişinăul şi Tiraspolul au iniţiat discuţii despre reluarea retransmiterii posturilor TV

Responsabilii de pe segmentul telecomunicaţii de la Chişinău şi Tiraspol au iniţiat discuţii despre reluarea retransmiterii posturilor TV din dreapta Nistrului în regiunea transnistreană şi a celor transnistrene în dreapta Nistrului.

Şefa Serviciului de presă al Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Stela Nistor, a declarat pentru IPN că, în cadrul şedinţei grupurilor de lucru pentru telecomunicaţii şi servicii poştale, au fost abordate în special aspecte ce ţin de funcţionarea reţelelor de televiziune multi-canal MMDS în regiunea transnistreană în banda de frecvenţe 2500-2690 MHz, care, în conformitate cu actele normative internaţionale şi regionale, nu este destinată pentru astfel de reţele.

În scopul evitării perturbării de către reţelele respective a celor de comunicaţii mobile de generaţia a patra (4G), care vor fi construite de către companiile autorizate, conform condiţiilor de licenţă, părţii transnistrene i-a fost propusă o soluţie de compromis, care prevede excluderea treptată, în decurs de 2-3 ani, a reţelelor MMDS din banda de frecvenţe respectivă.

Stela Nistor a mai spus că, deşi aspectele tehnice au fost coordonate în prealabil, partea transnistreană a venit cu o serie de modificări de ordin formal în documentul discutat în şedinţă, fapt care a făcut imposibilă semnarea acestuia.

La sfârşitul anului 2012, a fost sistată retranslarea tuturor posturilor din dreapta Nistrului în regiunea transnistreană. Postul public Moldova 1 a fost interzis pe teritoriul din stânga Nistrului la 1 decembrie 2012.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.