Chişinăul face apel către Tiraspol să nu creeze obstacole în calea liberei circulaţii

Chişinăul reiterează apelul către reprezentanţii din stânga Nistrului să nu creeze obstacole în calea liberei circulaţii. De asemenea, solicită  reprezentanţilor administraţiei din regiune să nu umbrească prin acţiuni politizate atmosfera sfintelor sărbători de Paşti, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru reintegrare, decizia Tiraspolului de a limita accesul persoanelor oficiale de la Chişinău în stânga Nistrului pe perioada sărbătorilor pascale contravine înţelegerilor convenite de ex-prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, şi liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk. În vederea asigurării liberei circulaţii pentru toate categoriile de cetăţeni de pe ambele maluri ale Nistrului, Biroul pentru reintegrare a expediat o adresare reprezentantului politic al Tiraspolului, în care se solicită revizuirea deciziei în cauză.

Administraţia de la Tiraspol a solicitat recent Chişinăului lista oficialilor care doresc să meargă în regiunea transnistreană în perioada sărbătorilor pascale. Administraţia din stânga Nistrului precizează pe situl instituţiei că nu este vorba de careva limitări, lista fiind necesară pentru a asigura trecerea fără obstacole a oficialilor şi pentru a le  asigura un nivel de securitate adecvat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.