Cetățenii se pot înregistra pentru a testa aplicația EVO

Cetățenii se pot înregistra pentru a testa aplicația EVO care va integra Portofelul de Identitate Digitală, cu datele personale ale posesorului. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării precizează că la testarea versiunii Beta a aplicației vor avea prioritate persoanele care dețin semnătură electronică. Cei care au semnătură pe stick USB, sunt încurajați să își seteze opțiunea de autentificare, transmite IPN.

EVO Beta va oferi acces la primele module disponibile în aplicația integrată a serviciilor publice în regim de testare, invitând pe toți cei interesați să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea acesteia. Persoanele interesate se pot înregistra în lista de testare pe evo.gov.md. Este important să fie indicat un email la care este conectat utilizatorul pe magazinele App Store sau Google Play.

Odată cu înregistrarea pe site, va fi trimis un email automatizat de confirmare. Accesul la versiunea de test urmează să fie oferit treptat și pe parcursul următoarelor săptămâni.

În EVO Beta sunt disponibile modulele Acte Digitale și Portofel de Identitate Digital. Acestea permis accesul la acte digitale – buletin, permis de conducere, certificat de înmatriculare – într-un mod sigur și simplu. Actele vor putea fi accesate direct din aplicație, prin intermediul Portofelului de Identitate Digital. Acestea vor putea fi prezentate și verificate direct din aplicație, în regim virtual în relație cu agenții din mediul public și privat având aceeași putere juridică ca și actele fizice.

Sunt disponibile și plăți pentru servicii publice. Aplicația este integrată cu serviciul MPay și permite plata directă a serviciilor disponibile în MPay cu ajutorul cardului, Google sau Apple Pay, dar și funcționalități precum anexarea cardurilor pentru utilizare ulterioară, vizualizarea istoricului de plăți, dar și gestionarea conturilor de recepționare a plăților de stat (salariale sau de indemnizații).

Un alt modul este „Datele Tale”. Informațiile disponibile pentru persoane fizice și juridice în MCabinet, precum și acțiunile conexe, vor putea fi accesate direct din aplicație. De la situația fiscală, contribuțiile sociale, și până la contravenții sau traversări de frontieră – toate informațiile vor fi mereu la îndemână. Persoanele vor putea accesa „Feedback și Contribuție” – un canal deschis pentru feedbackul utilizatorilor, esențial pentru evoluția continuă a EVO.

Alte funcționalități vor fi adăugate pe măsură ce sunt gata pentru a fi testate în public. Aplicația este dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică. Implementarea aplicației EVO se realizează cu susținerea partenerilor de dezvoltare: Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat USAID, Suedia și Marea Britanie, precum și cu susținerea UNDP și Banca Mondială.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.