Cetăţeanul italian acuzat de către soţie de răpirea copiilor reacţionează

Cetăţeanul italian acuzat de către soţia moldoveancă de răpirea copiilor susţine că, de fapt, femeia este cea care, fără să-l înştiinţeze, a scos copiii din Italia, ţara în care s-au născut şi au crescut, în baza unor acte provizorii. Bărbatul spune că acum nu a făcut decât să-i întoarcă pe copii acasă, în baza unei decizii provizorii emise de instanţa italiană, potrivit căreia cei doi copii rămân în grija tatălui în Italia, dar şi în baza unei ordonanţe emise de către ministerul de ramură de la Chişinău.

Avocatul Eduard Digore a declarat luni, 19 ianuarie, la o conferinţă de presă la IPN, că  acuzaţiile lansate de soţia clientului său şi de către avocatul parlamentar pentru protecţia drepturilor copilului, Tamara Plămădeală, sunt nefondate. „Vrem să aducem la cunoştinţa publicului că mama, fără ştirea tatălui, fără încuviinţarea acestuia şi în lipsa unui acord sau a unei decizii a autorităţii publice din Italia, a scos copiii din Italia. Copiii s-au născut şi au crescut pe teritoriul Italiei, având acolo reşedinţa. Aceşti bieţi copii au fost răpiţi peste noapte şi aduşi într-o altă societate, în care nu cunoşteau limba, nu au rude şi nici prieteni”, a declarat avocatul.

Eduard Digore a menţionat că femeia a trecut hotarul în baza unor acte provizorii, pe care le-a obţinut declarând că a pierdut actele copiilor. În realitate, potrivit avocatului, acestea erau la tatăl celor doi copii. Avocatul a notat că, potrivit declaraţiilor femeii, ea ar fi venit în Moldova în vacanţă, dar de fapt avea de gând să rămână cu copiii aici, înscriindu-i la şcoală. Avocatul a mai spus că femeia refuza să contacteze cu tatăl copiilor, de aceea bărbatul a decis să se adreseze în instanţă.

Tatăl copiilor, Roberto Martina, prezent şi el la conferinţa de presă, a relatat că într-o zi soţia l-a anunţat că urmează să se lanseze în politica din Moldova şi, din acest considerent, ar vrea să se mute în Moldova împreună cu cei doi copii. Cuplul a mers să consulte un psiholog, care le-a spus că acest transfer ar putea fi traumatizant pentru copii. Chiar şi aşa, bărbatul susţine că soţia, orbită de egoism şi de dorinţa de a-şi face carieră, a plecat cu cei doi copii, fără a-l înştiinţa.

Cetăţeanul italian mai spune că, ajungând în Moldova, s-a adresat Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care a emis o ordonanţă de întoarcere a copiilor la domiciliul din Italia. De asemenea, există o decizie provizorie a instanţei de judecată din Italia prin care cei doi copii rămân în grija tatălui. Bărbatul a mai spus că ar fi putut să se adreseze la poliţie, denunţând faptele femeii, dar nu vrea să streseze copiii. În luna martie, instanţa din Italia urmează să decidă privind  reşedinţa copiilor.

Pe 14 ianuarie, într-o conferinţă de presă, mama copiilor a declarat că fata şi băiatul ei au fost scoşi ilegal din ţară de către tatăl lor, cetăţean al Italiei, cu care se află în proces de divorţ. Femeia a acuzat că  bărbatul ar fi dat mită ca să obţină ordonanţa Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, pe care ulterior a transmis-o instanţelor din Italia. Acestea, la rândul lor, au decis ca cei doi copii să rămână cu tata.

  • eduard digore despre caz.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.