Cetățean turc condamnat în Moldova pentru violul fiicei minore a concubinei

Un cetățean turc a fost condamnat în Republica Moldova la 12 ani de închisoare pentru că a violat fiica minoră a concubinei sale. Acesta reușit să fugă din țară, însă peste un an, crezând că dosarul în privința sa este clasat, a revenit în Moldova, fiind reținut pe aeroport, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc în august 2022. Atunci, bărbatul în vârstă de 40 de ani se afla în apartamentul concubinei sale dintr-un oraș din centrul țării. Urmărind scopul de a-și viola fiica vitregă, în vârstă de 13 ani, a profitat de incapacitatea fizică a minorei de a opune rezistență, a dezbrăcat-o forțat și a întreținut cu ea un raport sexual neconsimțit.

După ce a aflat că a fost sesizată poliția, în septembrie 2022 a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Însă în aprilie 2023, crezând că dosarul în privința sa a fost clasat, a revenit în țară și a fost reținut în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Inculpatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis. Sentința este cu drept de apel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.