Cerințe mai stricte față de eticheta produselor alimentare

Consumatorii vor avea acces la informații mai detaliate despre produsele alimentare achiziționate. Guvernul a aprobat completarea cadrului normativ național cu prevederi ce țin de trecerea pe etichetă a informațiilor despre substanțele sau ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranță, transmite IPN.

De asemenea, operatorii din domeniul alimentar vor fi obligați să ajusteze etichetele cu prevederi explicite privind țara de origine a produsului, pentru cazurile în care ingredientul primar are o  altă origine decât produsul finit.

O cerință voluntară de etichetare este indicarea mențiunii „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG” pentru carnea de pasăre/porcină și produsele cu un conținut mai mare de 50% de carne, precum și pentru ouăle de consum.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.