Cererea avocaților lui Vlad Filat privind excepția de neconstituționalitate, respinsă

Solicitarea avocaților fostului premier, Vlad Filat, care au ridicat excepția de neconstituționalitate a mai multor prevederi din Codul de Procedură Penală, a fost respinsă astăzi, 16 aprilie, de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Avocatul Victor Munteanu a declarat pentru presă că vor fi examinate argumentele prezentate de către instanță și decizia va fi atacată la Curtea de Apel Chișinău. Apărarea în continuare consideră că unele prevederi ale Codului de Procedură Penală ridică semne de întrebare, care trebuie decise de Curtea Constituționale.

Victor Munteanu a mai spus urmează să se verifice dacă Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este instanța competentă să examineze această cauză, în condițiile în care acuzarea a invocat că nu a fost posibilă stabilirea locului comiterii pretinsei infracțiunii.

În cel de-al doilea dosar, Vlad Filat este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat. Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. În prezent își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.