Ceremonia de învestire a preşedintelui ales va avea loc pe 23 decembrie

Ceremonia de învestitură a preşedintelui ales se va desfăşura la 23 decembrie la Palatul Republicii. Decizia a fost luată miercuri, 14 decembrie, de Biroul permanent al legislativului, transmite IPN.

Ceremonia se va transmite în direct la canalele publice de televiziune, radio şi alte mijloace electronice de informare în masă. Învestirea, potrivit legii, constă din şedinţa solemnă comună a Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, care va fi deschisă de şeful legislativului. Preşedintele ales va depune jurământul constituţional şi va susţine un discurs.

Procedura va continua cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. La etapa finală a ceremoniei de învestitură, puterea va fi transmisă de preşedintele în exerciţiu către preşedintele ales, în reşedinţa oficială.

Totodată Biroul permanent a decis ca sesiunea de toamnă a Parlamentului să se încheie la 23 decembrie, după ceremonia de învestitură a preşedintelui. Biroul permanent a aprobat şi ordinea de zi a şedinţelor în plen ale Parlamentului pentru perioada 15-23 decembrie. Deputaţii au inclus 49 de proiecte pe ordinea de zi, inclusiv legile despre bugetul public în lectură finală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.