Cercetări arheologice în preajma Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”

Arheologii desfășoară cercetări în preajma Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” și cimitirului satului Visterniceni, devenit mai târziu sectorul Râşcani al capitalei. Solicitat de IPN, conducătorul grupului, istoricul și arheologul Sergiu Musteață, a precizat că sunt căutate urme ale cetății bastionare a Chișinăului din secolul 19.

Lucrările sunt realizate de Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău, care a câștigat licitația pentru prestarea serviciilor de cercetare arheologică în municipiul Chișinău pentru mai multe zone.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” va realiza atât cercetări arheologice pentru mai multe zone, cât și activități conexe acestora, cu ar fi cercetarea urmelor muzeului bisericesc și a bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, cercetarea cimitirului bisericii „Sfinţii Constantin și Elena” (Visterniceni), cercetarea zonei Pieței vechi a târgului Chișinău (curtea Maternității nr. 2).

La finalul cercetărilor va fi organizată o conferință cu prezentarea publicului larg rezultatelor investigațiilor arheologice.

Proiectul este finanțat integral din bugetul municipal, fiind printre primele investiții făcute de Primăria municipiului Chișinău pentru acest sector.

Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” este printre cele mai vechi biserici din oraș.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.