Centrul COVID-19 Chișinău urmează să fie lichidat

După doi ani de activitate, instituția medico-sanitară publică „Centrul COVID-19 Chișinău”, amplasată la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, va fi dizolvată. O decizie în acest sens a fost aprobată luni de Guvern, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătății, decizia cu privire la încetarea activității IMSP „Centrul COVID-19 Chișinău” a fost luată în contextul în care situația epidemiologică privind COVID-19 în Republica Moldova este relativ stabilă. Totodată, în ultimul val al pandemiei centrul a fost utilizat doar pentru trierea persoanelor infectate, cele care aveau nevoie de tratament fiind transferate în instituțiile medicale.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că astăzi Centrul de la Moldexpo continuă să activeze pentru a acordarea sprijinului refugiaților din Ucraina, inclusiv plasament temporar. Hotărârea vine să reglementeze juridic că acest Centru nu mai este utilizat pentru pacienții cu COVID.

De lichidarea Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chișinău” se va ocupa o comisie responsabilă care va fi instituită de Ministerul Sănătății. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 514 222. Până acum, 11 449 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.