Centrul capitalei, împânzit de poliţişti

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi astăzi, 13 ianuarie, pentru a asigura ordinea publică în centrul capitalei. Măsurile sunt întreprinse în legătură cu anunţarea a două acţiuni de protest – una în Piaţa Marii Adunări Naţionale, organizată de către Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” şi de proiectul politic „Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr”, iar alta în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, organizată de către susţinătorii Partidului Democrat.

Solicitat de IPN, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că a fost mobilizat un număr suficient de poliţişti pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentelor. Potrivit lui, în caz de necesitate, numărul oamenilor legii va fi suplimentat. Întrebat dacă la adresa poliţiei au parvenit careva informaţii despre posibile provocări, şeful IGP a refuzat să răspundă, menţionând că astfel de informaţii nu se discută.

Acţiunea din PMAN, potrivit organizatorilor, vine „să sprijine demersul adresat preşedintelui pro-european ca acesta să înainteze un candidat integru la funcţia de prim-ministru”. Acţiunea din scuarul TNOB, potrivit organizatorilor, are scopul de a susţine desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru din partea Partidului Democrat.

Totodată, în legătură cu acţiunile de protest, Inspectoratul Naţional de Patrulare a anunţat că circulaţia rutieră urmează a fi restricţionată pe traseele de deplasare şi redirecţionată pe străzile adiacente acestora. Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în zonele menţionate şi să respecte cu stricteţe indicaţiile inspectorilor de patrulare, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.