Cele mai importante decizii ale Comisiei Situații Excepționale în legătură cu starea de urgență

Instituirea Centrului Unic de Gestionare a crizei.

Toate ajutoarele vor fi colectate prin intermediul a patru centre de colectare, adresele cărora vor fi publicate pe parcursul zilei, în momentul în care acestea vor deveni funcționale.

Eforturile autorităților sunt susținute de membrii grupului de voluntari „Moldova pentru Pace”. Doritorii de a deveni voluntari sunt îndemnați să contacteze pagina „Moldova pentru Pace” pe facebook - https://www.facebook.com/moldova4peace.

Angajații ANSA și ANSP urmează să asigure mecanisme care să confirme că toate bunurile care ajung în depozitele Centrului sunt de calitate și inofensive.

Agenții economici și persoanele fizice pot face donații în sprijinul poporului ucrainean pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor. Transferurile pot fi făcute în lei moldovenești, precum și în dolari americani sau euro.

De la 1 martie 2022 se interzice exportul din Republica Moldova a porumbului și derivatelor acestuia, cu excepția semințelor de porumb destinate însămânțării.

Pe perioada stării de urgență e interzisă comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice.

Pe perioada stării de urgență, persoanele posesoare de autovehicule înmatriculate în alte țări, care intră pe teritoriul Republicii Moldova sau care îl tranzitează din Ucraina sunt exceptați de la achitarea taxei pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova.

Ședința Comisiei Situații Excepționale la care au fost luate aceste și alte decizii a avut loc duminică, 27 februarie 2022.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.