Cele mai bune practici ale autorităţilor locale au fost premiate

Cele mai bune practici ale autorităţilor locale din 41 de localităţi, printre care şi una din stânga Nistrului, au fost premiate vineri, 12 decembrie, de către Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul”. Directorul organizaţiei, Liubomir Chiriac, a declarat că ceremonia Naţională de Premiere a Programului Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale a devenit o tradiţie. Zona centrală a ţării continuă să fie cea mai activă, cu 31 de practici premiate. La nord şi sud au fost 15 şi, respectiv, 9, transmite IPN.

La secţiunea „O guvernare bună înseamnă încrederea cetăţenilor în activitatea administraţiei locale”, locul I le-a revenit autorităţilor din comuna Larga, raionul Briceni, care au decis ca şedinţele publice să fie transmise online pe pagina web a instituţiei. La secţiunea „Parteneriatul dintre administraţia locală şi cetăţeni” pe  locul I este administraţia din localitatea Lozova, Străşeni, care a organizat un festival de amploare etno-gastronomic –  „Bostaniada”. Scopul de bază al evenimentului este de a susţine şi promova economia rurală, iar astfel peste 100 de gospodari şi-au sporit bugetul familiei prin vânzarea produselor la festival. La domeniul „Soluţii de eficienţă energetică pentru copii mai sănătoşi”, locul I a revenit autorităţilor din satul Chişcăreni, raionul Sângerei, unde la grădiniţă au fost instalate circa 60 de panouri solare. Oraşul Orhei a luat locul I la secţiunea „Susţinător al mediului curat şi ecologic”, punând în funcţiune prima staţie de epurare a apelor uzate care utilizează tehnologia „Zonei Umede Construite”.

Din anul 2005, de când a fost lansat Programul bunelor practici al autorităţilor locale, peste 350 de comunităţi din Moldova şi-au împărtăşit bunele practici. Istoriile au fost publicate în patru antologii, iar 71 de practici de succes au devenit subiectul a 5 filme documentare distribuite în rândul reprezentanţilor autorităţilor publice din toată ţara.

  • liubomir chiriac despre premiere.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.