Cel puţin 100 de locuinţe şi zeci de subsoluri au fost inundate în capitală

Cel puţin 100 de locuinţe şi zeci de subsoluri au fost inundate în capitală în urma ploilor din ultimele zile, iar peste 20 de arbori au fost doborâţi de vânt. Şefii serviciilor municipale au raportat, la şedinţa operativă de la Primărie, că o astfel de situaţie este înregistrată pentru prima dată în ultimii 10 ani, transmite IPN.

Şeful Direcţiei Situaţii Excepţionale din municipiul Chişinău, Iurie Guştiuc, a comunicat că în seara de duminică, 30 iunie, în oraşul Durleşti a fost necesară intervenţia echipei de salvatori pentru a pompa apa din două gospodării. 8 persoane au fost evacuate, printre care şi doi copii minori. Salvatorii au intervenit şi pe străzile Albişoara şi Calea Ieşilor, unde au fost scoase din ape mai multe automobile.

În acest context, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca toate străzile care prezintă pericol pentru circulaţia rutieră şi pietoni să fie închise, iar transportul să fie redirecţionat pe alte artere.

Şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, a specificat că circa 40 de subsoluri sunt inundate, 22 dintre acestea sunt ale blocurilor de locuit gestionate de municipalitate. La direcţie au parvenit mau multe apeluri de intervenţie. În prezent se cunoaşte despre 100 de locuinţe inundate.

Potrivit Asociaţiei „Spaţii Verzi”, Eliferii Haruţa, cel puţin 7 automobile au fost deteriorate de crengile rupte de vânt.

Edilul capitalei a solicitat şefilor de direcţii să facă o investigaţie a pagubelor cauzate, iar dacă ploile nu vor înceta, ar putea fi anunţată stare excepţională  de inundaţii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.