Cei trei lideri nu au avut o altă opţiune decât să creeze o majoritate, analist

Cei trei lideri care au anunţat în această dimineaţă, 4 decembrie, despre crearea unei majorităţi parlamentare pro-europene, nu au avut altă opţiune, susţine directorul executiv al Institutului de Politici Publice, analistul politic Arcadie Barbăroşie. Directorul IPP a declarat pentru IPN că, deşi decizia a fost anunţată într-un timp relativ scurt, negocierile complicate abia urmează.

„Ei se cunosc de acum, mai mult sau mai puţin, şi nu prea au ce negocia, nu prea au alte opţiuni. Unica opţiune care este foarte şi foarte firavă este atragerea într-un fel sau altul a Partidului Comuniştilor la guvernare, în rest majoritatea este cunoscută. Fiecare îşi are candidaţii săi pentru diferite funcţii”, a notat analistul.

Arcadie Barbăroşie a menţionat că această majoritate trebuie să revadă încă o dată sarcinile şi obligaţiunile Guvernului şi să mişte înainte, în special în combaterea corupţiei şi reforma justiţiei. „S-au înţeles să facă o coaliţie pentru că nu au o altă opţiune, dar deocamdată nu au convenit cine e premier, cine face parte din cabinetul de miniştri, program, aşa că nu o să fie atât de simple negocierile care urmează în acest sens. Nu o să fie simple, mai ales că unul dintre liderii noii coaliţii a stat un an şi ceva în opoziţie”, a mai spus analistul politic.

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal au împreună 55 de mandate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.