Cei care vin de Paști acasă pot achita vinieta și la terminalele de plată

Șoferii cu autoturisme înmatriculate în străinătate vor putea achita vinieta și la terminalele de plăți electronice. În acest scop, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a consultat operatorii care prestează servicii de plăți electronice prin intermediul terminalelor de plăți și a semnat cinci contracte noi pentru servicii de perfectare și înregistrare a vinietelor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, măsura vine să faciliteze traversarea frontierei și evitarea cozilor în perioada sărbătorilor de Paști. Astfel, în baza contractelor semnate, șoferii au o posibilitate alternativă de plată a vinietei, prin intermediul terminalelor de autoservire.

Odată cu implementarea acestui serviciu, vinieta va putea fi perfectată la peste o mie de terminale de plăți, amplasate pe tot teritoriul țării, zilnic, la orice oră. Prin aceste acțiuni întreprinse, vor fi diminuate cozile înregistrate în oficiile bancare pentru achitarea vinietei. Începând cu 20 februarie 2017, vinieta poate fi perfectată și online pe portalurile www.vinieta.gov.md sau evinieta.gov.md.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.