CEC constată că un material emis de Primăria Chișinău conține elemente de agitație electorală

Comisia Electorală Centrală a constatat că materialul publicitar „1000+ proiecte importante pentru Chișinău” conține elemente de agitație electorală și a interzis distribuirea acestuia. Decizia vine urmare a unei sesizări depuse de Partidul Liberal Democrat, transmite IPN.

CEC a obligat Primăria municipiului Chișinmău și entitățile implicate în distribuirea materialelor publicitare să asigure eliminarea materialului dat din spațiul public în termene rezonabile, dar nu mai târziu de trei zile din ziua adoptării prezentei hotărâri.

Sergiu Suharenco, reprezentant PLDM, consideră că distribuirea unui număr nedeterminat de pliante cu conținut de agitație electorală în favoarea primarului general i-ar putea conferi un avantaj politic sau alte forme de suport în alegerile generale locale din noiembrie 2023.

Prezent la ședință, Ilie Ceban, viceprimarul capitalei, a remarcat că pliantul respectiv este de fapt o comunicare cu cetățenii privind cheltuirea banilor publici. Reprezentanţii Primăriei nu au avut un răspuns la întrebarea câți bani au fost cheltuiți pentru acest gen de publicitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.