CEC a stabilit cuantumul creditului acordat concurenților electorali la alegerile locale

Pentru fiecare partid și bloc electoral de la alegerile locale generale din 5 noiembrie Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul creditului fără dobândă de 50 000 de lei, iar fiecare candidat independent va avea posibilitatea să împrumute 10 000 de lei. Modul de acordare și rambursare a creditelor fără dobândă concurenților electorali pentru a desfășura campanie electorală se stabilește prin regulament, transmite IPN.

Plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate în contul „Fond electoral” și utilizate de concurenții electorali pe fiecare circumscripție în cadrul alegerilor locale generale e de 66 274 579 de lei, pornind de la coeficientul de 23,9 lei pentru un alegător.

Potrivit normelor legale, plafonul general la nivel național al mijloacelor financiare ce pot fi transferate în contul „Fond electoral” și „Destinat grupului de inițiativă” constituie 0,1% din veniturile prevăzute în legea bugetului de stat pentru anul respectiv.

Din 6 septembrie a început desemnarea candidaților la funcțiile elective pentru circumscripțiile de nivelul II, în consiliile raionale, consiliile municipale, primarii municipiilor Chișinău și Bălți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.