CEC a probat devizele estimative de cheltuieli pentru organizarea scrutinelor din 2024

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizele estimative de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional. La fel a fost aprobată suma pentru acțiunile aferente implementării parțiale a votului prin corespondență, transmite IPN.

Pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican constituțional este propusă suma de 37566,65 mii de lei, iar pentru implementarea parțială a votului prin corespondență – 19661,80 mii de lei. În cazul alegerilor prezidențiale au fost identificați ca fiind necesari suplimentar 3875,15 mii de lei.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru procurarea rechizitelor de birou, a materialelor electorale, serviciilor poștale, achitarea indemnizațiilor pentru funcționarii electorali și a personalului din cadrul consiliilor electorale de circumscripție electorală, dezvoltarea și menținerea sistemelor informaționale, precizează CEC.

Devizele estimative de cheltuieli suplimentare vor fi înaintate Guvernului Republicii Moldova pentru asigurarea alocării din bugetul de stat a resurselor financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea scrutinelor, inclusiv pentru implementarea parțială a votului prin corespondență.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE