Cea mai mare delegație de afaceriști din China a ajuns la Chișinău la Forumul de Cooperare în Investiții

Aproximativ douăzeci de agenți economici din China au ajuns la Chișinău pentru a participa la Forumul de Cooperare în Investiții China - Republica Moldova. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova, Yan Wenbin, a menționat că investițiile chineze în Republica Moldova sunt limitate și este important să atragem cât mai multe companii chineze în țară. Evenimentul este organizat pentru a stimula cooperarea economică bilaterală și a familiariza companiile chineze cu piața moldovenească. Ambasadorul a exprimat încrederea că Republica Moldova reprezintă un mediu propice pentru desfășurarea unei afaceri, transmite IPN.

Ambasadorul a comunicat că este cea mai mare delegație de întreprinzători  din China care vizitează Moldova de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări. Companiile reprezentate activează în domeniile infrastructurii, transportului, agriculturii, turismului. Yan Wenbin și-a manifestat speranța că ambele părți vor profita de această oportunitate pentru a dezvolta canalele de interacțiune și a explora posibilitățile de cooperare. Ambasada Chinei va continua să depună eforturi pentru promovarea cooperării economice dintre China și Moldova, a mai spus diplomatul chinez.

Secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova, Sergiu Mihov,  a menționat că în cadrul forumului vor fi discutate oportunitățile economice și investiționale pe care Republica Moldova le oferă comunității de afaceri, aducând beneficii economice atât pentru ambele țări, cât și pentru popoare. „Principalul interes al Republicii Moldova este reducerea decalajului uriaș din balanța noastră comercială bilaterală prin diversificarea produselor moldovenești exportate pe piața chineză și creșterea volumelor de produse exportate. Producătorii noștri locali sunt interesați să exporte vin, fructe proaspete și uscate, uleiuri, nuci, alimente pentru copii și multe alte produse în Chinaˮ, a spus secretarul de stat.

Serghei Diaconu, șeful Cabinetului prim-ministrului Moldovei, a declarat că Republica Moldova reprezintă o oportunitate bună pentru investitori și oricine este invitat să investească în țară. Serghei Diaconu a încurajat companiile chineze să vină în Moldova, asigurând că Guvernul le va oferi un mediu confortabil și sigur, fără birocrație sau alte obstacole.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a declarat că forumul este o bună oportunitate de cooperare dintre oameni de afaceri din Moldova și China, o bună oportunitate pentru a informa despre procesul de desfășurare a afacerilor în Moldova și a invita de a organiza afaceri împreună.

Forumul a fost organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.