CCI şi Comitetul executiv din Găgăuzia au semnat un acord de colaborare

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), Valeriu Lazăr, şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, au semnat un acord de colaborare, cu obiectivul comun de a dezvolta mediul de afaceri şi a oferi sprijin companiilor din regiune în procesul de lansare, dezvoltare şi internaţionalizare, transmite IPN

Valeriu Lazăr a precizat că acorduri de colaborare după modelul celui semnat cu executivul Găgăuziei vor fi semnate şi cu alte autorităţi publice locale din Republica Moldova în contextul dezvoltării iniţiativei recente a CCI, numită Agenda Locală de Business.

Başcanul Irina Vlah a declarat că una dintre priorităţile Comitetului executiv este îmbunătăţirea relaţiilor cu mediul de afaceri şi recâştigarea încrederii businessului. Irina Vlah a exprimat deschiderea pentru dialog cu mediul de afaceri şi interesul de a crea condiţii favorabile pentru activitatea întreprinderilor.

Acordul semnat prevede crearea grupurilor de lucru pentru realizarea Agendei Locale de Business şi a unui consiliu economic pe lângă başcanul Găgăuziei, organizarea mai multor forumuri de afaceri în regiune, promovarea operatorilor economici din autonomie şi sprijinul în dezvoltarea unor branduri locale, inclusiv prin participarea la expoziţii interne şi internaţionale, oferirea de informaţii şi asistenţă în aplicarea la programe de suport în afaceri. Documentul mai prevede colaborarea strânsă în desfăşurarea concursurilor Marca Comercială a anului, Businessmanul anului, precum şi o serie de alte activităţi concrete.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.