Caz de incompatibilitate depistat de ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că a depistat un caz de încălcare a regimului juridic al incompatibilităților. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, este vorba despre Olga Gherman, care simultan mandatului de consilier în Consiliul raional Telenești deține și funcția de director al Centrului de creație Telenești din 15 aprilie 2016, transmite IPN.

Potrivit ANI, funcționara a încălcat articolul 7 din Legea privind statutul alesului local, care prevede că mandatul alesului local este incompatibil cu calitatea de şef,  şef adjunct (inclusiv interimatul acestor funcţii) în structurile subordonate autorităţilor publice locale (instituţii publice, servicii, întreprinderi municipale). De asemenea s-a constatat încălcarea articolului 8 din aceeași lege, potrivit căruia alesul local care se află în unul din cazurile de incompatibilitate va demisiona din funcţia incompatibilă cu mandatul deţinut sau îşi va depune mandatul în termen de 30 de zile de la apariţia incompatibilităţii.

Autoritatea Națională de Integritate va sesiza Comisia Electorală Centrală în vederea ridicării mandatului de consilier raional.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.