Cauza penală privind intoxicaţiile în masă a fost expediată în instanţa de judecată

Procuratura sectorului Râşcani a finalizat procedura de urmărire penală pe cazul intoxicărilor în masă la o nuntă într-un local din capitală, în luna august, şi a expediat dosarul în instanţa de judecată. În dosar figurează directorul localului ca persoană fizică şi întreprinderea în calitate de persoană juridică, transmite IPN.

Procurorul Igor Popa a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că directorul instituţiei este acuzat de păstrarea, comercializarea şi prepararea produselor periculoase pentru viaţa sau sănătatea consumatorilor, acţiuni soldate cu decesul unei persoane. Acesta a spus că până în prezent au fost audiate circa 150 de persoane şi au fost efectuate 30 de analize de laborator a producţiei aflate în local.

În procesul urmării penale s-a constatat că 12 persoane care au deservit nuntaşii nu erau angajaţi ai întreprinderii şi nici nu aveau trecute controalele medicale necesare.
Soţia bărbatului decedat a solicita despăgubiri din partea agentului economic. Procurorii au dispus sechestrarea unui lot de pământ care aparţine directorului localului, care a fost valorificat la 1,5 milioane de lei.

Procurorul a adăugat că directorul localului are interdicţie de a părăsi hotarele ţării. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de la 800 la 1000 de unităţi convenţionale sau închisoare până la 3 ani. Persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 5000 la 8000 de unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani sau cu lichidarea persoanei juridice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.