Cauza intoxicației elevilor din Cioc-Maidan

Intoxicația elevilor din satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, a fost provocată de Staphylococcus aureus (stafilococul auriu). Bacteria a fost descoperită în una din mâncărurile gătite în cadrul blocului alimentar, transmite IPN cu referire la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Activitatea blocului alimentar este sistată în continuare și sunt organizate activități de igienizare generală. Potrivit directorului general ANSA, Vladislav Cotici, mai mulți elevi rămân spitalizați, dar sunt în afara oricărui pericol.

Intoxicația alimentară s-a produs după ce, pe 3 martie, elevii au luat prânzul la școală. În total, 120 de copii au fost consultați la domiciliu, iar 35 au fost internați în spital.  

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.