Căutările copilului dispărut la Hâncești continuă

La aproape două zile de la dispariția copilului de șase ani din orașul Hâncești, căutările continuă și astăzi, 28 mai. În căutarea băiatului au fost implicați polițiști, carabinieri, rude, localnici, dar și alți voluntari. Informațiile au fost prezentate într-un briefing de presă, organizat de Inspectoratul Național de Securitate Publică, transmite IPN.

Aliona Dragomirețcaia, șefa Secției siguranță minori a INSP, a declarat că poliția a fost sesizată pe 26 mai de mama băiatului, care a comunicat faptul că copilul ei ar fi plecat într-o direcție necunoscută. Totul s-a întâmplat în timp ce părinții erau la serviciu, iar micuțul era acasă, împreună doi frați mai mari. Imediat au fost chestionată familia, rudele, vecinii și au început căutările în oraș, fiind verificate subsoluri, fântâni, guri de canalizare etc.

Șefa Secției a menționat că în timpul căutărilor a fost folosit și serviciul chinologic, dar și drone. În condițiile în care locuința familiei este în preajma unei păduri, căutări au loc și în fâșia forestieră, și pe terenurile agricole. Oamenii legii examinează și declarațiile posibililor martori. Aliona Dragomirețcaia a îndemnat persoanele să se abțină de la difuzarea informațiilor false pe rețelele de socializare. „Facem apel către comunitate să vină în ajutorul poliției pentru a găsi copilul”, a mai spus Aliona Dragomirețcaia.

Copilul de șase ani din orașul Hâncești, Beniamin Osipciuc, a dispărut marți, 26 mai. Băiatul era îmbrăcat într-un maiou galben, pantaloni verzi și șlapi de culoare roz. Persoanele care dețin informații despre locul aflării copilului sunt rugate să apeleze la numărul de urgență 112.

Într-o postare pe Facebook, primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a anunțat că este oferită o recompensă de 300 de mii de lei pentru identificarea copilului viu și nevătămat.

Potrivit datelor INSP, în primele patru luni ale anului curent la poliție au parvenit 307 sesizări cu privire la dispariția copiilor. Dintre aceștia, 295 de copii au fost identificați și reîntorși în familie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.