Catherine Ashton vine în Republica Moldova

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, va efectua o vizită în Republica Moldova, marţi 9 iulie. În Chişinău oficialul se va întâlni cu prim-ministrul Iurie Leancă şi ministrul de externe, Natalia Gherman, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei UE la Chişinău, înaltul reprezentant se va întâlni, de asemenea, cu preşedintele Nicolae Timofti, cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi cu liderii partidelor şi fracţiunilor politice.

„Moldova a demonstrat angajamentul său pentru cooperarea cu Uniunea Europeană şi la Chişinău voi accentua angajamentul nostru reciproc de asociere politică şi integrare economică a Republicii Moldova în UE. Voi sublinia, de asemenea, sprijinul UE pentru reformele politice şi economice în curs în Republica Moldova, precum şi în abordarea provocărilor ca stabilizarea instituţiilor democratice, eradicarea corupţiei şi soluţionarea conflictului transnistrean”, a declarat Catherine Ashton înainte de vizita sa.

UE şi Republica Moldova au finalizat în mod substanţial negocierile asupra Acordului de Asociere, inclusiv asupra creării unei zone de liber schimb, care urmează a fi parafat la Summit-ul Parteneriatului Estic în Vilnius, Lituania, în noiembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.