Câteva sute de puieţi de stejar au fost plantaţi la Selişte

În Parcul Naţional din satul Selişte au fost plantaţi joi, 21 martie, câteva sute de puieţi de stejar, iar la pepeniera din Teleneşti a fost pregătit răsadul. Acţiunile au loc în cadrul campaniei de plantare de primăvară.

Solicitat de IPN, directorul Agenţiei Moldsilva, Ion Cebanu, a spus că speră că  această campanie să sensibilizeze opinia publică. „De multe ori se întâmplă că angajaţii Moldsilva sădesc, iar mai apoi animalele oamenilor distrug copacii. Suntem nevoiţi 2-3 ani la rând să facem acelaşi lucru. Pădurea înseamnă plămânii planetei. Dacă avem grijă de pădure, avem grijă şi de noi, de sănătatea noastră şi de banul public”, a mai spus Cebanu.

Pepeniera din Teleneşti va fi inclusă într-un proiect internaţional de dezvoltare. Pădurile din regiunea Orheiului sunt cele mai importante din punct de vedere al masei lemnoase, a istoriei, dar şi din punct de vedere economic.

Potrivit ofiţerului de presă al Agenţiei Moldsilva, Viorica Caciuc, campania de plantare de primăvară va dura până la mijlocul lunii aprilie. Cele 24 de întreprinderi silvice din cadrul agenţiei Moldsilva şi-au început activitatea şi vor planta puieţi în teritoriile necesare.

ONU a declarat ziua de 21 martie „Ziua Internaţională a Pădurii”, venind cu iniţiativa către toate ţările lumii de a organiza acţiuni în susţinerea acestei zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.