Casa de cultură din Carmanova, modernizată pe bani europeni

Uniunea Europeană a acordat peste 150 de mii de euro pentru reparația casei de cultură din satul Carmanova din regiunea transnistreană. În cadrul instituției va fi instalat un sistem de încălzire modern. Lucrările de renovare sunt efectuate după aproape 50 de ani de când a fost dată în exploatare instituția, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al UNDP Moldova, sistemul de încălzire a fost deteriorat încă în anii 1990, iar de termoizolare, canalizare sau apeduct, instituția nu a beneficiat niciodată. Pentru că regimul termic nu era respectat, în unele săli cădea tencuiala de pe pereți și tavan. Lucrările de reparație sunt în toi. Se instalează sistemul de încălzire, sunt schimbate geamurile, clădirea va fi racordată, până în luna mai, la canalizare și apeduct.

Vor fi renovate sălile de repetiții și sala mică de festivități. După ce va fi modernizată, casa de cultură din Carmanova va deveni un centru regional de creație. Aici se vor desfășura concerte și activități artistice cu participarea colectivelor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Instituția este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.